Läsuppdrag

19 09 2012

Nu har barnen gått i skolan några veckor och det är äntligen dags att starta med läsuppdrag.

Jag kommer tillsammans med eleven att bestämma ett individuellt läsuppdrag varje vecka. Jag och eleven läser och går igenom läsuppdraget tillsammans och skriver sedan i ett lässchema vilka sidor uppdraget består av, därefter signerar jag att detta är gjort.

Det är också bra om man läser hemma 15 min varje dag och då gärna i sällskap och stöttning av en vuxen. Eleverna läser samma text hela veckan. När ni läst hemma ska också ni föräldrar signera i lässchemat vid något av tillfällena. Lässchemat ska alltid ligga i elevens läsebok.

Efter läsning hemma, ska eleven svara på frågor kring texten i sin medföljande skrivbok. Detta är mycket viktigt då det tränar läsförståelsen hos eleverna. Eleverna väljer själva vilken av dagarna de besvarar frågorna under veckan.

 Läsuppdraget kommer att kollas av en gång i veckan för varje elev. Nya sidor/nytt läsuppdrag ges ut enligt nedan. Olika åldrar har olika dagar:
Förskoleklass har inget läsuppdrag, om man själv väljer att ta hem och läsa sina texter från Trageton får man givetvis göra detta.

Ettor läser sina egenskrivna texter som de skapat vid datorn (Trageton). På pappret står både elevens bokstavsräckor (slumpmässigt sammansatta bokstäver) och även en gemensam skriven text med pedagog längre ner på pappret. Läs båda texterna. De kommer inte att ha en fast dag de tar hem dessa texter utan det kan variera beroende på när de blir klara i skolan.

Tvåor har läsuppdrag från fredag till nästa fredag.

Treor har läsuppdrag från torsdag till nästa torsdag.

Hälsningar Anneli

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: